fbpx

FitYard Logo 2016

 • Home
 • Sportactiviteiten
 • Yoga

Yoga

"How you approach your yoga is how you approach your daily life"

Sinds januari 2017 geeft FitYard Yogalessen op de vrijdagavond. Deze lessen worden gegeven door Irma Swanink.

Daar sport een enorme passie voor Irma is, is zij erg geïnspireerd yoga in de sportwereld te brengen zoals al gebeurt in US. Zij heeft grote interesse in het technische aspect van de asanas, hoe kom je /blijf je veilig in een pose. Opening, flexibiliteit en balans brengend in verschillende delen van het lichaam zodat men beter kan bewegen en blessures kan vermijden. De poses langer vasthoudend met ademhaling voor het effect op het lichaam en de geest. Deze kwaliteiten zijn te vinden in haar les, langzaam en mindful.

yoga fityard irma

Wie is Irma Swanink?

Irma begon met Hatha yoga in 2006 in Milaan, overal pijn voelend in haar lichaam. Op het zelfde moment wel sceptisch na jaren van aerobic/body pump, zou het dezelfde workout geven? En, werkend in de modewereld, toch een hectische en oppervlakkige wereld waar alleen uiterlijk belangrijk is, was de vraag zou het wel iets zijn voor haar? Het duurde vervolgens niet lang helemaal om te zijn en de voordelen te voelen, niet alleen lichamelijk. De wekelijkse yogalessen gaven haar een ander inzicht op haar leven en onderbewust bijdragend aan de redenen om terug te keren naar Nederland, na 18 jaar te hebben gewoond in Italië.

Met veel plezier volgt zij al 7 jaar Vinyasa yoga bij Yoga Moves met leraressen Hilary Brown, Marlene Henny en Sandra Carson, die haar yoga beoefening naar een ander niveau hebben gebracht. Zij heeft de YM Going Deeper Course – 10 days gevolgd in 2010 en na enkele moeilijke jaren was de tijd rijp om te beginnen met de YM Teacher Training Course – 200hrs in 2015. Verder blijft zij zich ontwikkelen door regelmatig workshops te volgen van internationale yoga teachers.

Elke vrijdagavond  van 19.00 - 20.00 uur wordt er Yogales gegeven in Buurtcentrum De Schakel in Vleuten. Kosten bedragen € 10,00 per les.

Ik doe mee!

waarom sport jij bij FitYard?

 • Monique

  Omdat het toegankelijk is en ik mezelf kan zijn.
 • Mariëlle

  Omdat ik "verslaafd" ben aan de lessen van Reinier. What happens bij FitYard...
 • Nelini

  Reinier is een ontzettend goede trainer: hij nodigt én daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Hij heeft oog voor elke individuele deelnemer en moedigt aan daar waar nodig beter je best te doen. En dit altijd op een respectvolle wijze. Als het door blessures niet mogelijk is een bepaalde oefening te doen, heeft hij een verantwoord alternatief zodat je toch lekker in beweging kunt blijven.
 • Irma

  I feel alive!
 • Ragnhild

  Omdat het leuk en gezellig is en om fit te blijven.
 • Debbie

  Vanwege de fun, de opzwepende muziek en het lesgeven van Reinier.
 • Sandra

  Dan kan ik lekker een uurtje ontspannen inspannen. Me-time!
 • Dekara

  Omdat ik tijdens de bokszaktrainingen met plezier mijn grenzen kan verleggen. Ik kijk er elke week naar uit en wil geen les missen!”
 • Anne

  Gezellig en sportief!
 • Nelini

  FitYard biedt haar leden een veilige omgeving om in te sporten. Met veilig bedoel ik dat deelnemers aan de bokszaktrainingen in alle maten en soorten komen: jong/oud, man/vrouw, slank/fors, getraind/onervaren; niemand wordt uitgesloten, iedereen voelt zich er thuis en de diversiteit aan deelnemers zorgt daar ook voor.
 • Madelon

  Omdat ik met een toptrainer en een leuke groep door flinke inspanning heerlijk weer kan ontspannen.
 • Berry (50 jaar)

  "Ik heb in de laatste 15 jaar al veel Zumbalessen gevolgd bij diverse sportscholen en van diverse instructeurs en instructrices. Nu zou je zeggen.. Zumba is Zumba maar niets is minder waar; mijn plezier in de les staat of valt bij de muziekkeuze en vooral ook bij degene die voor de groep staat. En daarom dans ik nu bij Reinier Yard van Fityard. Alles klopt. De opbouw van de les, het afwisselen van de intensiteit van de nummers tot de cooling down. De energie die Reinier weet over te brengen op de groep, vaak met een heerlijk gevoel voor humor, maakt zumbadansen bij Fityard iedere dinsdagavond tot een klein feestje. Zumba @ Reinier’s makes it a happy hour!"
 • Nina (16 jaar)

  "Als jongste telg van de groep ben ik ongeveer 3 maanden geleden begonnen met boksen. Het was de bedoeling om één lesje te gaan kijken. Aan de kant zitten was geen optie, dus gelijk meegedaan. Dat heb ik geweten, het was zwaar maar toch ook weer leuk en sindsdien ben ik er elke zondag bij. Het touwtje springen en de tabata vind ik eigenlijk het minst leuke maar dat is ook zo zwaar. Het boksen tegen de bokszak echt super leuk. De muziek die er gedraaid wordt is oke, vele zingen en dansen er gewoon op en dat is grappig om te zien. We nemen het boksen wel serieus maar het is ook heel gezellig. Soms vind ik het moeilijk om zo vroeg op zondag mijn bed uit te komen maar als ik éénmaal weer ben geweest, word ik daar toch weer blij van!!"
 • Jeanet

  Bij Fityard haal ik elke keer meer uit mezelf op een prettige manier. Zumba en bokszaktraining, een fijne combi waardoor ik steeds makkelijker beweeg en mijn grenzen steeds weer verleg. Fijne begeleiding, uitdagende trainingen waarbij rekening wordt gehouden met eventuele blessures.

Contact

FitYard Logo 2016FitYard
Zuileveld 11
3452 LB Vleuten
T: 06 - 10945353 - Reinier Yard
T: 06 - 21906042 - Cheryl Wolswijk 
Privacyverklaring

Volg ons

square facebook 512